В понеделник от Германия към България тръгват първите 20 модернизирани вагона,

...
В понеделник от Германия към България тръгват първите 20 модернизирани вагона,
Коментари Харесай

От Германия у нас пристигат първите 20 модернизирани вагона

В понеделник от Германия към България тръгват първите 20 осъвременени вагона, които получаваме от „ Дойчебан “, каза в изявление за Българска национална телевизия, „ Денят стартира с Георги Любенов “ служебният министър на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Вагоните би трябвало да дойдат у нас до 7-8 дни, а задачата е през летния сезон 80-те вагона да бъдат въведени в употреба, да бъдат регистрирани в България и да се предложи един по-модерен железопътен превоз, сподели още Гвоздейков.

Другият план, който се финансира по Плана за възобновяване и резистентност - за 35 мотрисни влака, е на стадий директно договаряне. До 21 май би трябвало да бъдат подадени офертите. Поканени са четири компании, като две от тях са участници в предходната процедура, само че се подали правилни спецификации, изясни служебният транспортен министър.

Това дава опция да се пристъпи към директно договаряне. Офертите ще бъдат отворени на 22 май и фирмите, които са подали правилни предложения, ще бъдат поканени на договаряния, а вярата е доникъде на юни да бъде определен реализатор и за тази част от плановете по Плана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР